Nieuws

 

Ezels stralen rust en kalmte uit. Ze accepteren je zoals je bent, laten je ontspannen, ontspannen met ezels 2communiceren met je zonder woorden. Voor kinderen met een vorm van autisme of het down syndroom kan de omgang met een ezel een positieve invloed hebben. Een regelmatig afspraakje (structuur is óók belangrijk) met een ezelvriendje, of in dit geval -vriendinnetje, kan een steun zijn in een voor hen zo gecompliceerde wereld. In de drukte van alledag raken kinderen vaak overprikkeld. Een ezel heeft de gave om de rust in hoofd en lijf over te brengen en een kind te laten ontspannen. Ayla en Ronja zijn geduldig en lief voor kinderen, en verwelkomen jullie graag!

 

 

 

 

 

*************************************

 

KIT’S HERFSTVAKANTIE ACTIVITEITEN 2020

Na het succes van ‘het circus der dieren’, organiseer ik in de herfstvakantie 2 ‘weimiddagen’ met mijn paard Clannad en de 2 ezels Ayla en Ronja. De middagen zijn bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar. Je mag de dieren borstelen en mooi maken, en lekker met ze knuffelen. Ook gaan we leuke spelletjes met ze doen. Daarbij mag ook op de ezels gereden worden.

Data: dinsdag 20 oktober, 13.00-16.30 uur                    donderdag 22 oktober, 13.00-16.30 uur

Kosten: € 25,00 per middag, per kind. Dit is inclusief drinken en wat lekkers.

Opgeven kan via kit.mail@kpnmail.nl of via  06 55 390 631

 

 

HERFSTWANDELING

In de herfstperiode organiseer ik picknickwandelingen met de ezels Ayla en Ronja. Geniet op een bijzondere en ontspannen manier van al het moois dat de herfst te bieden heeft. Samen met de ezels gaan we op pad in de bossen rondom Ugchelen/Apeldoorn. De ezels nemen in hun tassen koffie/thee/fris en wat lekkers mee. De wandeling duurt, inclusief picknick, zo’n 2 uur. In overleg kan de wandeling ook verlengd worden.

Dit is zeker ook een leuke activiteit voor het hele gezin, bijvoorbeeld in de herfstvakantie. Kinderen (max. 40 kg) mogen op de ezels rijden.

Kosten: € 35,00 , inclusief drinken en lekkers.

Maximaal 4 personen, of 1 gezin per wandeling.

 

*********************************************

 

KIT’S KINDERVAKANTIEWEKEN 2020

In juli en Kit's Kindervakantieweken (3)jpgaugustus organiseer ik 2 vakantieweken voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het thema van deze weken is ‘Het circus der dieren’. Samen met mijn ezels, paarden en hond gaan we een leuke circusvoorstelling maken. Aan het eind van de week is er een echte voorstelling voor de ouders. Uiteraard gaan we elke dag onze circusacts oefenen, met en zonder de dieren. Maar er is ook genoeg ruimte om een spelletje te doen, creatief bezig te zijn, lekker te knuffelen met de dieren en ze te verzorgen. We zijn de hele dag lekker buiten, maar bij een flinke bui is er gelegenheid om te schuilen in de stallen.

Je geeft je op voor een hele week, van maandag t/m vrijdag, dagelijks van 9.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdagmiddag is de voorstelling voor ouders, broertjes, zusjes, opa en oma. Uiteraard houden we ons aan alle richtlijnen van het RIVM t.a.v. het coronavirus. Dat wil zeggen; volwassenen, die niet tot hetzelfde gezin horen, houden 1,5 meter afstand van elkaar, we wassen regelmatig onze handen, bij ziekteverschijnselen blijven we thuis.

De kosten voor een week zijn € 150,00. Dit is inclusief fruit, drinken en wat lekkers, en materialen. Je lunch moet je zelf meebrengen.

Wil je meedoen? Geef je dan snel op, want het maximum aantal kinderen per week is 6. Je kan je opgeven voor week 1: 27 t/m 31 juli, of voor week 2: 3 tm 7 augustus. Stuur een e-mail naar kit.mail@kpnmail.nl of stuur me een appje: 06 55 390 631

 

***************************

Met ingang van januari 2020 heb ik mijn werkzaamheden als gastouder beëindigd. Dit heb ik gedaan om meer tijd vrij te kunnen maken voor andere werkzaamheden, zoals onder andere het geven van dierondersteunde pedagogische begeleiding aan kinderen, het verzorgen van lessen op scholen. Elders op deze website kunt u zien wat mijn huidige werkzaamheden zijn en welke diensten ik te bieden heb.

***************************

Inmiddels zijn er weer een aantal cavia’s bijgekomen, die ook allemaal inzetbaar zijn. Er zijn nu in totaal 7 cavia’s, verdeeld over 2 groepen. Een beschrijving van de ‘nieuwelingen’ volgt gauw.

20161003_08574420170227_154651

 

 

 

 

 

****************************************

20170308_172353Vanaf 2018 zal de gastouderopvang uitsluitend nog bestaan uit voor- en naschoolse opvang, en vakantieopvang. De opvang van kinderen onder de 4 jaar komt dan te vervallen.

De voor- en naschoolse opvang beperkt zich tot kinderen die basisschool De Touwladder in Ugchelen bezoeken.

 

 

 

                                                  ******************************** 

Kit's begeleiden met dieren

 

 

VAKANTIEPRET
In de zomervakantie organiseer ik een aantal middagen voor kinderen van de basisschool, waarop we samen de ezels en paarden gaan verzorgen. Samen gaan we naar de wei, waar we kennismaken met de ezels en paarden. We gaan ze borstelen en als je wil, mag je eindeloos met ze knuffelen. We gaan vervolgens een picknickwandeling maken of in de wei leuke spelletjes doen. Misschien wel een potje voetbal, hoogspringen, een parcours of een hindernisbaan doorlopen. Kortom, genoeg ingrediënten voor een hele middag vakantiepret.

Bij slecht weer is er de mogelijkheid om binnen met de cavia’s en konijnen wat te gaan doen, bijvoorbeeld een mooie ren voor de cavia’s maken, ze borstelen en op schoot nemen, voeren. We kunnen spelletjes doen, met of zonder dieren. Dus ook bij slecht weer is een leuke middag gegarandeerd.

De middag gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen, er kunnen maximaal 4 kinderen per middag deelnemen. De kosten bedragen € 35,00 per kind per middag. Dit is inclusief drinken en wat lekkers. De middag duurt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het is verstandig om niet je mooiste kleren aan te trekken, bij voorkeur een lange broek en stevige schoenen.

Je kunt je opgeven voor de volgende data:

Woensdag 13 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Vrijdag 15 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Woensdag 20 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Vrijdag 22 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Woensdag 27 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Vrijdag 29 augustus 2014, 13.30 – 17.00 uur

Opgeven kan via de mail (kit.mail@kpnmail.nl) of telefonisch (06 55 390 631).
Graag de naam, leeftijd, voorkeur voor datum, school en groep en e-mailadres en telefoonnummer vermelden, waarop u (ouder) bereikbaar bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *